Cum să-ți faci prieteni la fel de „fit” ca tine

Ai observat vreodată că, atunci când prietenii tăi comandă pizza și ești total indiferent, vei ajunge să mănânci pizza? A petrece timpul cu persoane cu aceleași interese te poate ajuta să îți atingi – și respecți – obiectivele. Dacă prietenul tău dorește să înceapă să alerge în loc să iasă la bere (și) în acest weekend, poate te inspiră și îl însoțești. Este mult mai ușor să rămâi consecvent atunci când ai un partener sau doi alături!

Cum poți găsi persoanele potrivite cu stilul tău de viață?

1. Caută-le în locurile potrivite.

Este mult mai ușor să găsești oameni care să te susțină în drumul tău către o viață mai sănătoasă atunci când îi cauți acolo unde trebuie. Câteva exemple de astfel de locuri ar putea fi:

  • Sala de sport. Evident, oamenii care merg acolo sunt interesați de sănătatea lor fizică, așa că poate fi un loc excelent pentru a-ți face noi prieteni. Mulți oameni preferă să nu vorbească în timp ce își fac exercițiile, dar poți începe oricând o conversație la smoothie bar, în pauza de apă sau la vestiare.
  • Clasele de exerciții de grup. Zumba, yoga, pilates sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute clase de grup, însă majoritatea sălilor au o mulțime de alte variante, așa că sigur poți găsi una pe placul tău.
  • Ligile sportive pentru adulți. Softball, volei, tenis, fotbal, înot, ciclism – lista opțiunilor din liga sportivă pentru adulți poate continua mult și bine! Găsește un sport cu care ai afinități și înscrie-te. Te așteaptă noi prietenii!
  • Cursuri specifice. Îți amintești cum era foarte ușor să îți faci noi prieteni când erai la școală? Când înveți ceva nou, este ușor să inițiezi o conversație, să încurajezi pe altcineva sau să ceri ajutor. Un curs de gătit sănătos, un seminar de nutriție, tai chi sau chiar dans – aproape orice opțiune legată de un stil de viață activ și sănătos este bună!
  • Supermarket. Chiar și un magazin alimentar poate fi un loc pentru a-ți face noi prieteni! Tot ce trebuie să faci este să pornești o conversație cu cineva cu interese sănătoase similare. Dacă te-ai pierdut pe culoarul cu mâncare organică, cere părerea cuiva care pare că știe ce face. Nu știi niciodată când găsești pe cineva cu interese similare.
  • Cursuri și evenimente de fitness. Caută cursurile și evenimentele de wellness/ fitness din zona ta. De multe ori oamenii merg în grupuri la acestea, dar există întotdeauna și câțiva care vin singuri. Nu te jena să te împrietenești cu ei. Un maraton e mai plăcut când ai companie!

2. Îți poți crea un grup propriu.

Cine spune că trebuie să te alături grupului fit al altcuiva? Începe tu un grup de antrenamente sau de alimentație sănătoasă. Caută printre contactele de la serviciu, familie, prieteni, prieteni ai prietenilor, vecini. Roagă-i să te ajute să răspândești vestea. S-ar putea să fii surprins de cine este interesat. Poți să descoperi chiar și că prietenii tăi actuali ar putea fi interesați să deprindă obiceiuri mai sănătoase, dar nu știau cum să înceapă!

3. Spune „da” la 2 din 3 invitații

De multe ori suntem tentați să spunem „nu” invitațiilor, în special dacă vin de la oameni noi. O regulă bună este să încerci să spui „da” la 2 din 3 invitații. Asta înseamnă că poți spune „nu” când chiar nu funcționează pentru tine, dar totuși spui „da” majorității invitațiilor. Astfel, ai mult mai multe șanse să cunoști oameni noi, interesați de aceleași lucruri ca tine și să participi la experiențe care să te ajute să-ți atingi obiectivele.

Încearcă să stai puțin timp cu oamenii potriviți și îți vei da seama mai repede decât crezi că viața se trăiește mai bine în compania celor care au interese comune cu tine. Oamenii care te plac pentru ceea ce ești, care te susțin în realizările tale, care te încurajează să fii mai sănătos și mai puternic sunt cei de care ai nevoie în preajma ta.